1 min

Om de veiligheid van smartphones op te krikken wil de Britse politie dat smartphones in de toekomst al bij aankoop zijn voorzien van een beveiligingscode die in de doos wordt meegeleverd. De politie hoopt dat mensen deze code zullen blijven gebruiken.

Smartphones bevatten steeds meer persoonlijke en zakelijke gegevens van hun eigenaar, maar veel mensen vertikken het om hun toestel fatsoenlijk te beveiligen. Uit onderzoek van de politie blijkt 60 procent van de smartphones niet te zijn beveiligd. Om misbruik bij diefstal of verlies te voorkomen, wil de Britse politie dat smartphones in de toekomst standaard met een beveiligingscode worden geleverd. Ook wordt een smartphone lastiger door te verkopen.

De politie is in gesprek met de regering en grote fabrikanten zoals Apple en Samsung, dat meldt The Register. "We proberen om standaard een wachtwoord op nieuwe telefoons te krijgen. Zo moeten mensen de beveiliging indien gewenst zelf uitzetten, in plaats van dat het moet worden ingeschakeld," meldde een woordvoerder.

Er wordt echter ook gemeld dat de gesprekken al twee jaar gaande zijn. Het idee zou volgens de woordvoerder echter veel bijval krijgen.