1 min

Tags in dit artikel

, ,

Met de installatie van OS 6.0 krijgt de eigenaar van een auto van Tesla de mogelijkheid om de voiture te starten via de iPhone. De update brengt daarnaast nog enkele andere verbeteringen met zich mee.

OS 6.0 introduceert onder andere een nieuwe kalender-applicatie die in de auto te gebruiken is, alsook verbeteringen aan de navigatiesoftware en energiebesparingsopties. Een grote verrassing is echter dat er ook interactiviteit tussen de auto en de iPhone van Apple wordt toegevoegd.

Mocht je bijvoorbeeld je autosleutel zijn vergeten -of überhaupt niet meer willen gebruiken na de update- is het mogelijk om het voertuig in te schakelen via de iPhone. Op termijn zal dezelfde functionaliteit waarschijnlijk ook voor eigenaars met een Android-toestel worden toegevoegd, er wordt in ieder geval vermeld dat de Android-app ook een update krijgt.

Hoe de functionaliteit precies in zijn werk gaat is op dit moment nog onduidelijk. Het is mogelijk dat de functie pas operatief wordt na de vrijgave van iOS 8, de aankomende nieuwe versie van Apple’s besturingssysteem. Vanaf die update krijgen ontwikkelaars namelijk de mogelijkheid om de gebruiker te verifiëren via de vingerafdruksensor in de iPhone.

De update naar OS 6.0 wordt de komende maanden actief uitgerold naar de Tesla Model S.