1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een gedeelte van de iPhone 5-modellen blijkt met een probleem te kampen waardoor de sluimerknop bovenop het toestel niet meer naar behoren functioneert. Om de problemen de nek om te draaien heeft Apple een herstelprogramma in het leven geroepen.

Volgens Apple is een klein percentage van de iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gefabriceerd onderhevig aan een probleem waardoor de telefoon niet meer kan worden in- of uitgeschakeld, noch in de slaapstand kan worden gezet. Dit komt doordat de sluimerknop bovenop het toestel geen invoer meer registreert.

Omdat het om een hardwarematig probleem gaat is een reparatie vereist. Gebruikers kunnen op Apple’s website controleren of hun toestel in aanmerking komt voor een gratis reparatie door het serienummer van hun toestel in te voeren.

Voor de reparatieprocedure zijn meerdere opties, maar de herstelprocedure zal wel 4 tot 6 werkdagen in beslag nemen. Het is altijd aangeraden om vooraf een reservekopie van je toestel te maken en de data vervolgens te verwijderen.

In de Verenigde Staten is het herstelprogramma inmiddels opgestart, in andere delen van de wereld zal dit de komende weken gebeuren. In België en Nederland gaat het programma op 2 mei van start.