1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het lijkt erop dat Huawei de hoop heeft opgegeven dat Android nog sterke concurrentie zal krijgen vanuit een alternatief besturingssysteem dat voor andere fabrikanten bruikbaar is. Tizen en Windows Phone zullen niet meer dan een bijrol vertolken.

Richard Yu, het hoofd van de marketingafdeling van Huawei, laat in een interview weten dat Huawei geen heil ziet in het gebruik van Tizen. Er zijn geen plannen om het besturingssysteem van Intel en Samsung op toekomstige producten te plaatsen. Yu geeft aan dat er wel partijen zijn die Huawei daartoe proberen te bewegen, maar dat hier niet op wordt ingegaan: "We hebben naar Tizen gekeken, maar hebben niet het idee dat het succesvol kan worden"

Ook Windows Phone wordt een weinig positieve toekomst toegedicht. Yu is van mening dat het eenvoudig is een nieuw besturingssysteem te creëren, het is lastiger om een goed ecosysteem eromheen te bouwen. Microsoft slaagt daar volgens Huawei niet voldoende in. Huawei heeft wel Windows Phones gemaakt, maar dat was volgens Yu geen winstgevende onderneming: "Het is lastig om mensen te overtuigen een Windows Phone te kopen".

Dat Android de enige reële optie voor Huawei is vindt Yu ondanks een goede band met Google vervelend, maar gelukkig heeft het Chinese bedrijf een goede band met de zoekgigant.