1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Achteraf gezien is Huawei niet tevreden met Windows Phone en lijkt het spijt te hebben van de inspanningen die het heeft gedaan om er een succes van te maken. Volgens het Chinese bedrijf is er niemand gebaat bij het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Huawei’s topman Joe Kelly heeft in een interview gezegd dat zijn bedrijf niets heeft verdiend aan de twee Windows Phone-toestellen die het heeft uitgebracht. Ook vermoedt Kelly dat er sowieso niemand is die iets heeft verdiend aan het mobiele besturingssysteem.

Windows Phone trok Huawei initieel wel aan, maar na twee toestellen raakte het systeem toch in de vergetelheid. Eerder dit jaar had Huawei nog wel plannen voor de introductie van een smartphone met zowel Android als Windows Phone, maar dat project werd om onduidelijke redenen de nek om gedraaid.

Ondertussen probeert Microsoft alsnog hard aan de weg te timmeren. Eerder dit jaar werd het gebruik van Windows Phone voor veel partners bijvoorbeeld gratis. Ook kwam de softwaregigant met richtlijnen voor kleine bedrijven, zodat ze makkelijk goedkope toestellen konden creëren.

Op termijn wordt Windows Phone samengevoegd met Windows 10. Het is nog afwachten of Huawei daar eveneens geen brood in ziet.