2min

BlackBerry heeft weer een nieuw innovatief toestel gepresenteerd, de BlackBerry Passport. Het toestel is uniek in zijn soort en beschikt over een vierkant scherm, maar nog unieker is het feit dat het toetsenbord veegbewegingen ondersteunt waarmee je kan scrollen. Het toestel wordt in september officieel gepresenteerd en moet nog dit jaar in de winkel komen.

Het is al enige tijd stil rond de Canadese fabrikant BlackBerry maar ze bestaan nog steeds. Het bedrijf zit momenteel in een transitie om meer een software- dan een hardwarebedrijf te worden. Dat heeft tijd nodig en inmiddels is er al een kentering te zien in de omzet van het bedrijf. Het bedrijf zal niet langer in een hoog tempo smartphones blijven introduceren, maar van stoppen is ook nog geen sprake. Voor dit jaar staan er in elk geval nog twee smartphones op het programma waarvan de Passport er één is.

Het unieke aan de BlackBerry Passport is ongetwijfeld het vierkande scherm van 4,5 inch met een resolutie van 1440 x 1440 pixels. Volgens BlackBerry de ideale zakelijke smartphone omdat je veel makkelijker documenten en spreadsheets kan lezen dan op een reguliere smartphone. Het fysieke toetsenbord dat onder het toestel zit is ook uniek, het biedt namelijk de mogelijkheid om over de letters heen te vegen en op die manier te scrollen door je documenten. Op die manier kan je snel typen en toch navigeren door je documenten.

Wanneer en of de BlackBerry Passport naar Nederland en België is nog volstrekt onduidelijk, evenals de specificaties aan de binnenkant van het toestel. Mocht het toestel hier verschijnen dan is het in elk geval weer een van de weinige met een fysiek toetsenbord. BlackBerry heeft in Nederland altijd veel succes gehad en zal daardoor mogelijk het toestel ook snel hier uit willen brengen.