2min

Tags in dit artikel

, , ,

Zonder enige waarschuwing is de OnePlus One van een forumgebruiker met de naam MiYzu geëxplodeerd in zijn broekzak. OnePlus heeft direct bekendgemaakt het geval te onderzoeken.

Nietsvermoedend liep MiYzu op een dag door het metrostation, toen de OnePlus One (review) in zijn broekzak plots explodeerde en hem plaatselijke brandwonden bezorgde. Het toestel was in één klap onbruikbaar. MiYzu vond na enig onderzoek uit dat de accu het schuldige onderdeel was.

OnePlus zoekt graag de publiciteit op met soms bedenkelijke acties, maar ditmaal is het Chinese bedrijf er snel bij. Nadat MiYzu zijn gebeurtenis op het forum van het bedrijf publiceerde, werd al snel contact met hem opgenomen. Ook heeft OnePlus direct een medewerker erop uitgestuurd om het gedoemde exemplaar op te halen, waarna onderzoek kan worden gepleegd.

"We vinden het erg om te zien dat één van onze klanten dit heeft moeten meemaken, aangezien veiligheid van onze gebruikers onze hoogste prioriteit heeft," meldt Carl Pei van OnePlus. "We hebben al contact opgenomen met MiYzu om meer over zijn toestand te weten te komen, ook is er een medewerker op weg om het exemplaar op te halen. Zo kunnen we onderzoeken wat deze omstandigheden heeft veroorzaakt zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

Pei meldt dat dit zover bekend is het eerste geval is. MiYzu krijgt een nieuw toestel en een schadevergoeding om te compenseren voor zijn verbrandde broek, hoes en medische onkosten.