De Samsung Galaxy Note 4 wordt zo goed als zeker begin september aangekondigd en de puzzelstukjes vallen langzamerhand in elkaar. Uit een uitgelekte achtergrondafbeelding blijkt dat de phablet vrijwel zeker is voorzien van een Quad HD-scherm.

De achtergrondafbeelding, geplaatst door SamMobile, heeft origineel een resolutie van 2560 bij 2560 pixels. Smartphones met een Quad HD-resolutie tonen echter 1440 bij 2560 pixels. Het verschil in resolutie is te verklaren doordat achtergronden meeschuiven bij het wisselen van hoofdscherm, waardoor in de breedte extra pixels worden toegevoegd.

Eerder deze week werd duidelijk dat de Galaxy Note 4 over een verbeterde vingerafdruksensor zal beschikken. Verder voorziet Samsung de Europese versie van de phablet vermoedelijk van een Exynos-processor met vier snelle en vier energiezuinige rekenkernen. De schermgrootte bedraagt 5,7 inch.

Samsung organiseert op 3 september een Unpacked-evenement. De Galaxy Note 4 zal tijdens deze persbijeenkomst worden getoond.