1 min

Sony organiseert op 3 september een persconferentie in Berlijn, voorafgaande aan de IFA-beurs die daar de dagen erna zal plaatsvinden. Uit een video van het Japanse bedrijf blijkt dat er tijdens die presentatie drie waterdichte apparaten aangekondigd worden.

Vermoedelijk betreft het de Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact. In de video zien we ook de tekst 07MM langskomen, wat er mogelijk op duidt dat de drie apparaten een slechts 7 millimeter dik zijn. Dat zou vooral voor de Xperia Z3 Compact een prestatie zijn, want de Xperia Z1 Compact (review) is niet bepaald slank.

Naast de vrij logische betekenis achter de teksten 07MM, H20 en SEPT zien we ook de tekst Cu terugkomen. Dit kan simpelweg een afkorting voor de Engelse uitspraak "see you" zijn. Ook is Cu het chemische symbool voor koper, maar wat Sony daarmee zou willen kunnen we op dit moment alleen gissen.

In de video is rond de 40 seconden ook zeer kortstondig een beeld te zien waarin drie silhouetten zichtbaar zijn. Vermoedelijk betreft het hier de drie nieuwe apparaten, maar uit de vertoning valt afgezien van de afmetingen ten opzichte van elkaar verder weinig af te leiden.