Sony heeft zojuist op de IFA een nieuwe tablet gepresenteerd. In april van dit jaar verscheen al de Xperia Z2 tablet met een scherm van 10 inch, daar komt nu de Xperia Z3 Tablet Compact bij. Deze tablet beschikt over een scherm van 8 inch.

Sony brengt naast twee nieuwe waterdichte smartphones ook nog een waterdichte tablet op de markt, maar kiest deze keer voor een kleiner formaat. De tablets die Sony tot op heden op de markt bracht hadden vrijwel allemaal een 10,1 inch-scherm. Sony probeert nu ook met een kleiner scherm gebruikers aan zich te binden.

De nieuwe Xperia Z3 Tablet Compact heeft namelijk een scherm van 8 inch, wel beschikt deze tablet net als de grote broer, de Xperia Z2 tablet, over een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels). Ook is de behuizing van de Xperia Z3 Tablet Compact slechts 6,4 millimeter dik.

De Xperia Z3 Tablet Compact beschikt net als zijn grote broer over een Snapdragon 801-chipset, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Sony heeft ervoor gekozen de tablet uit te rusten met een 8,1 megapixel camera aan de achterzijde en een 2,2 megapixel camera aan de voorzijde.

Net als veel andere mobiele producten van Sony draait ook deze tablet op Android, dit model draait op versie 4.4 KitKat. Een mooie bijkomstigheid is dat je de Xperia Z3 Tablet Compact ook als scherm kunt gebruiken voor je PlayStation 4. Mocht het voorkomen dat je de TV moet opofferen, dan kan je dus nog doorspelen op de tablet.

De tablet komt in de herfst in de winkels te liggen. De WiFi-versie met 16GB heeft een adviesprijs van 399 euro, voor 32GB betaalt men 50 euro extra. Een versie met 4G moet 499 euro kosten.

Lees meer