1 min

Samsung heeft besloten om een alternatief voor Google Maps te bieden aan Android-gebruikers. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal een bètaversie van Nokia Here Maps exclusief gaan aanbieden voor eigen apparaten met Android.

De relatie tussen Google en Samsung roept veel vraagtekens op. Google is afhankelijk van Samsung, omdat het de grootste Android-fabrikant is. Samsung is afhankelijk van Google, omdat de zoekgigant Android ontwikkelt. Het ene moment lijken de twee bedrijven toenadering te zoeken, het volgende moment lijken ze zich weer van elkaar te willen ontdoen.

Deze week wekt Samsung weer de indruk dat het minder afhankelijk wenst te zijn. De Samsung Gear S is in plaats van Android Wear voorzien van Tizen en daarmee dus ook Nokia Here-kaarten, want daarvoor heeft Samsung een deal met Nokia. Nu komt Samsung ook met een applicatie voor Nokia’s kaartendienst, exclusief te gebruiken door eigenaars van een Galaxy-toestel.

Here voor Android wordt gratis en werkt ook zonder internetverbinding. Het is met Google Maps ook mogelijk om kaarten offline op te slaan, maar routes opvragen of zoeken naar een locatie behoren niet tot de mogelijkheden. Dit zijn zaken die Nokia wel belooft te leveren.

Wil je meer weten of de functionaliteit van Here voor Android, bekijk dan ook het aankondigingsbericht. De uiteindelijke app zal beschikbaar komen wanneer de Samsung Gear S in de winkelschappen belandt.