1 min

Vorige maand maakten Nokia en Samsung bekend dat Galaxy-smartphones exclusief de beschikking krijgen over de HERE Maps-app. Een vroege versie van de software draait echter ook prima op Android-apparaten van andere fabrikanten.

HERE Maps van Nokia wordt exclusief voor Samsung Galaxy-smartphones uitgebracht, maar blijkt zonder problemen te draaien op toestellen van andere fabrikanten. De enige eis lijkt te zijn dat het apparaat minimaal is voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Een groot voordeel van HERE Maps is de mogelijkheid om offline te kunnen navigeren. Andere diensten vereisen doorgaans een actieve dataverbinding om een locatie te kunnen opzoeken. Bij HERE Maps moet een kaart eerst offline worden opgeslagen, deze is daarna te doorzoeken. Kaarten kunnen per land gedownload worden, de kaart van de Verenigde Staten weegt bijvoorbeeld 4,7GB, maar is ook per staat te downloaden.

HERE Maps voor Android wordt exclusief uitgebracht voor Samsung’s smartphones en zal worden verspreid via de Galaxy Apps-winkel.