1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nokia’s HERE-applicatie is sinds deze week verkrijgbaar via Google Play. De applicatie werd in eerste instantie exclusief via Samsung’s Galaxy Apps-winkel aangeboden. Een variant voor Apple’s App Store zal in 2015 worden uitgebracht.

Hoewel de merknaam Nokia niet meer op nieuwe smartphones zal verschijnen doordat Microsoft een gedeelte van het bedrijf heeft overgenomen, zal het iconische Finse merk niet helemaal in de vergetelheid raken. Althans, dat is de bedoeling. Nokia leunt nu bijvoorbeeld zwaar op de afdelingen voor telecomhardware en navigatiesoftware.

Het is dan ook geen wonder dat Nokia niet meer alleen voor Windows Phone ontwikkelt, maar ook aan Android- en iOS-gebruikers denkt. Een eerste stap daarbij is om ’s werelds grootste mobiele besturingssysteem van een app te voorzien, Apple’s iOS zal in 2015 volgen. De belangrijkste eigenschap van de HERE-app is dat het mogelijk is om offline te navigeren; ideaal voor in het buitenland. Er worden 118 landen ondersteund.

Op dit moment bevindt de Nokia HERE-app zich nog in de bètatest. Dat houdt in dat er nog fouten in de software kunnen zitten en dat die op termijn worden verholpen. Apple staat dergelijke bèta-apps niet toe in de App Store en wellicht zullen iOS-gebruikers daarom langer moeten wachten.

Nokia HERE is gratis te downloaden vanuit Google Play.