2min

Apple heeft zojuist opnieuw de Apple Watch gepresenteerd, deze keer inclusief de prijzen en bechikbaarheid. Om maar met de deur in huis te vallen, de Apple Watch komt vooralsnog niet naar Nederland, wel naar onze Oosterburen op 24 april. Prijzen lopen uiteen vanaf 349 dollar voor de Apple Watch Sport, vanaf 549 dollar voor de roestvrij stalen Apple Watch en vanaf 10.000 dollar voor de Apple Watch Edition.

Er komen dus drie series met Apple Watches waarvan de Apple Watch Sport het goedkoopste is, dat model begint bij 349 dollar voor het 38mm brede model en 399 dollar voor het 42mm brede model. Daarboven heeft Apple de Apple Watch gepositioneerd die gemaakt is van roestvrij staal, dat model begint bij 549 dollar voor het 38mm model en 599 dollar voor het 42mm model. Afhankelijk van het gekozen horlogebandje kan de prijs nog verder oplopen tot 1049 en 1099 dollar. Tot slot is er nog een 18 karaats gouden editie genaamd Apple Watch Edition, deze beginnen bij 10.000 dollar en lopen verder op afhankelijk van het gekozen bandje. Het laatste model zal alleen te koop zijn in speciaal doorvoor ingerichte winkels, dat model zal niet online verkocht worden.

Belangrijk om te weten is natuurlijk het verschil tussen het 38mm en 42mm-model, dat is onder andere de schermgrootte, het 38mm-model heeft een 1,5 inch scherm met een resolutie van 272 x 340 pixels en het 42mm-model heeft een 1,7 inch scherm met een resolutie van 312 x 390 pixels. Uiteraard is het grotere model ook iets zwaarder maar helaas weten we het gewicht nog niet van de verschillende modellen.

Qua techniek zijn alle Apple Watch-modellen gelijk aan elkaar alleen zitten er verschillen in het gebruikte materiaal voor de behuizing en de horlogebandjes. De accuduur is ook gelijk bij alle modellen en komt neer op 18 uur bij normaal gebruik.

De verschillen

De Apple Watch Sport beschikt over een behuizing van aluminium en Ion-X glas. De normale Apple Watch (vanaf 549 dollar) beschikt over een roestvrij stalen behuizing met Saffierglas. Tot slot is er de Apple Watch Edition, deze beschikt over een 18 karaats gouden behuizing en wederom saffierglas. Alle modellen zijn op de website van Apple te bekijken.

De Apple Watch komt op 24 april beschikbaar in 9 landen, waar Nederland en België helaas niet bijzitten, wel zal het horloge in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te koop zijn, mocht je daar toevallig nog komen, dan is dat de manier om vooralsnog een Apple Watch op de kop te tikken.