2min

Sony heeft zojuist op de IFA twee nieuwe smartphones gepresenteerd, de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact. Daarmee presenteert Sony na vijf maanden alweer een nieuw vlaggenschip voor de smartphonemarkt. Het tempo wat Sony erop nahoudt is moordend.

Sony heeft vanmiddag twee nieuwe smartphones gepresenteerd, waaronder het nieuwe vlaggenschip de Xperia Z3, de tweede telefoon is de Xperia Z3 Compact een kleiner model van het vlaggenschip. Beide toestellen draaien op de meest recente versie van Android, namelijk Android 4.4 KitKat. Android L moet nog officieel beschikbaar komen.

Sony heeft zich gericht op het verbeteren van de accuduur, waardoor de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact volgens Sony minimaal twee dagen mee moet kunnen.

Xperia Z3

Gezien het vorige vlaggenschip van Sony, de Xperia Z2, pas sinds april te koop is, is het niet reëel om een gigantische innovatie te verwachten in slechts vijf maanden. Het grootste verschil tussen de Xperia Z3 en de Xperia Z2 moet vooral worden gezocht in het ontwerp. Sony heeft wederom gekozen voor een 5,1 inch-scherm met een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels), maar alles eromheen lijkt opnieuw ontworpen. De rand rondom het scherm is bijvoorbeeld slechts 2 millimeter dik.

Aan de binnenkant is de smartphone grotendeels identiek aan de Xperia Z2, zo beschikt het toestel wederom over een Snapdragon 801-chip, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Natuurlijk heeft Sony de Xperia Z3 ook weer waterdicht gemaakt. Voor het schieten van foto’s is een 20,7 megapixel-camera met een hogere lichtgevoeligheid aanwezig op de achterzijde, op de voorzijde zit natuurlijk ook een camera.

Xperia Z3 Compact

De Xperia Z3 Compact is de opvolger van de Xperia Z1 Compact en is een kleinere versie van het vlaggenschip.

Waar de Xperia Z3 beschikt over een 5,2 inch-scherm, is er bij de Compact gekozen voor 4,6 inch. Aan de binnenkant is de hardware grotendeels identiek, eigenlijk is alleen het scherm een stuk kleiner en ligt de schermresolutie ook lager met 1280 x 720 pixels. De Xperia Z3 Compact moet dus niet worden vergeleken met de mini’s van andere fabrikanten, want daar bij wordt de interne hardware ook altijd ingewisseld voor veel minder krachtige en goedkopere componenten.

Beschikbaarheid

Op dit moment heeft Sony nog geen prijzen bekend gemaakt, de smartphones zullen in de komende maanden op de markt komen.