De nieuwe Nexus-tablet zal mogelijk worden geleverd in combinatie met een hoogwaardig toetsenbord, zoals we van de Microsoft Surface-reeks kennen. Het toetsenbord kent ook eigenschappen van Apple’s SmartCover voor de iPad.

HTC zal vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de nieuwe Nexus-tablet. Het Taiwanese bedrijf is niet alleen druk bezig geweest met een tablet, maar zou ook een bijbehorend toetsenbord maken. Daarbij is goed gekeken naar concurrenten Apple en Microsoft.

De combinatie van toetsenbord en cover lijkt een samensmelting van de Smart Cover en de Surface-toetsenborden. Aan de ene zijde vinden we gleuven waardoor de tablet in verschillende posities geplaatst kan worden. Magneten zorgen ervoor dat het scherm automatisch ingeschakeld kan worden als de flap van het scherm wordt opgetild. In de andere kant is een QWERTY-toetsenbord verwerkt. Het accessoire zou gekoppeld worden via NFC en Bluetooth 4.0 en bevat een 450 mAh-accu, die via een micro USB-poort kan worden opgeladen.

Dat Google voor het eerst een tablet met een toetsenbord uitbrengt kan erop wijzen dat de zoekgigant ervoor wil zorgen dat Android een productiever besturingssysteem wordt. Op dat gebied lijkt Microsoft met de Surface Pro 3 (review) momenteel heer en meester.