1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt zo goed als zeker dat binnenkort een nieuwe Nexus-tablet wordt aangekondigd. De tablet van Google wordt ditmaal in samenwerking met HTC ontwikkeld. Op een foto is de achterkant van het apparaat mogelijk voor het eerst te zien.

In het geruchtencircuit werd gespeculeerd dat de nieuwe Google Nexus-tablet zou zijn voorzien van een metalen behuizing, maar afgaande op de uitgelekte foto (onderaan dit artikel) is toch gekozen voor een vorm van plastic. Op de achterzijde is het Nexus-logo goed te zien, in de hoek linksboven zitten een camera en flitser. Ook zien we hier twee andere cirkelvormige inkepingen, waarvan de functie niet direct af te leiden is. Een van de inkepingen is ongetwijfeld bedoeld voor een microfoon.

Het logo van HTC komt ook duidelijk terug op de achterzijde van de Nexus-tablet. Op de onderzijde zit een USB-aansluiting. Het scherm is niet zichtbaar, maar heeft waarschijnlijk een 4:3-verhouding. Dat is voor Android-tablets niet heel gebruikelijk, meestal wordt een 16:9-verhouding gehanteerd. Apple geeft iPads altijd schermen met een 4:3-verhouding, dat heeft als voordeel dat de tablets handiger te gebruiken zijn in zowel landschapsmode en portretmode, bij een bredere schermverhouding is vaak maar één houding prettig.

Google zal de Nexus 9-tablet en Nexus 6-smartphone waarschijnlijk medio oktober officieel uit de doeken doen.