2min Devices

‘Google werkt aan high-end Android Pixel-tablet met toetsenbordcover’

Google werkt aan een nieuwe Pixel-product, na de eerste twee high-end Pixel-laptops met Chrome OS, zou het bedrijf nu werken aan een high-end Pixel-tablet met Android. De tablet zou geleverd worden met een toetsenbordcover zoals de Surface Pro 3 van Microsoft en de iPad Pro van Apple. Google kiest alleen voor Android als besturingssysteem.

De Pixel C, zoals de tablet naar verluidt gaat heten, zal een Android-tablet zijn met high-end specificaties, een 10,2 inch scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels, waarbij de maximale schermhelderheid met maximaal 500 nits erg hoog is. Hierdoor is de tablet ook goed te gebruiken in direct zonlicht.

Google zou een deal hebben gesloten met Nvidia voor het leveren van de processor, de Pixel C gaat gebruik maken van de nieuwe Nvidia X1-processor in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. De Pixel C zal echt gericht zijn op de professionele gebruiker en als werkstation vervanger, daarom levert Google toetsenbordcovers die eenvoudig aan de tablet zijn te bevestigen, waarschijnlijk via een magnetische aansluiting. Deze toetsenbordcovers komen naar verluidt in het aluminium en leer beschikbaar. Verder zal de tablet voorzien zijn van een USB Type C-poort om het apparaat op te laden.

Er zijn nog geen afbeeldingen uitgelekt van de tablet, maar mogelijk toont Google de tablet vanavond al tijdens zijn persconferentie waar in elk geval de Nexus 5X en de Nexus 6P worden verwachten, evenals een nieuwe Chromecast.

Opvallend is wel dat deze tablet de naam Pixel draagt want die was eigenlijk voorbehouden aan high-end Chromebooks, laptops met Chrome OS. Eerder dit jaar verscheen nog een nieuwe Chromebook Pixel.

Bron:Android Police