2min

Het Japanse bedrijf Toshiba heeft twee nieuwe Windows 8.1-laptops aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. Het scherm van de Radius 11 kan volgens Toshiba op vijf verschillende manieren worden gepositioneerd dankzij een flexibel scharnier.

Satellite Radius 11

De Radius 11 is uitgerust met een touchscreen dat dankzij flexibele scharnieren 360 graden gedraaid kan worden. Door deze eigenschappen kan de Radius 11 ook prima als een Windows-tablet worden ingezet. De laptop is 19,9 millimeter dik en weegt 1,3 kilogram.

De Toshiba Satellite Radius 11

Toshiba voert laptops qua onderdelen altijd in vele edities uit, dus de eindgebruiker heeft de keuze. Een Intel Pentium-processor moet bijvoorbeeld in de benodigde rekenkracht voorzien. Voor de opslag van data is een 500GB harde schijf aanwezig, het werkgeheugen bedraagt 4GB.

Qua aansluitingen zijn er een USB 2.0- en USB 3.0-poort, een HDMI-aansluiting en een SD-kaartlezer.

Satellite CL10-B

Met de Satellite CL10-B wil Toshiba een zeer draagbaar systeem aanbieden. De CL10-B is teneinde van dat doeleind erg compact en gericht op cloudgebruik. De CL10-B is ook voorzien van Windows 8.1 met Bing, waarbij gebruikers 100GB opslagruimte op OneDrive toegeschoven krijgen. De bestanden die op de clouddienst zijn opgeslagen, zijn dan direct beschikbaar in de verkenner. Het 11,6 inch-scherm is aanraakgevoelig, maar het flexibele scharnier van de Radius 11 heeft Toshiba achterwege gelaten.

De Toshiba Satellite CL10-B

De CL10-B weegt 1,1 kilogram en wordt uitgevoerd met een Intel Core i5-processor. Omdat deze laptop is gericht op online opslag, is er lokaal weinig ruimte. De laptop heeft 32GB aan SSD-geheugen, het werkgeheugen bedraagt 2GB. Qua aansluitingen is de CL10-B identiek aan de Radius 11.

Prijs en beschikbaarheid

Beide laptops komen in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkelschappen te liggen. De Radius 11 heeft een adviesprijs vanaf 399 euro, de CL10-B zal 259 euro kosten.