De hoofdontwerper van Apple, Jonathan Ive, gelooft niet in ronde smartwatches, volgens hem moeten smartwatches vierkant zijn vanwege de functie die ze vervullen. Een ronde vorm is daarbij gewoon niet logisch en niet praktisch.

Apple komt in april van dit jaar met zijn eerste smartwatch op de markt. Deze beschikt over een vierkant scherm met afgeronde hoeken. Volgens Ive is er nooit overwogen om de Apple Watch rond te maken, op basis van de uitspraken van Ive kunnen we vaststellen dat Apple de komende jaren geen rond horloge zal uitbrengen. Wel is het opvallend dat de ronde smartwatches van LG en Motorola het positiefst zijn ontvangen door het grote publiek.

Hoewel een ronde smartwatch dus niet zo praktisch is, worden ze wel beter ontvangen bij het grote publiek. De vraag is of Apple dat kan doorbreken en met zijn vierkante smartwatch toch succesvol gaat zijn. In april van dit jaar zal de Apple Watch beschikbaar komen in de Verenigde Staten. Of Nederland heel snel gaat volgen is nog niet duidelijk, ook de prijs voor het horloge in Nederland is nog niet bekendgemaakt. In de Verenigde Staten kost de goedkoopste versie 349 dollar.

Apple heeft ruim drie jaar gewerkt aan de Apple Watch. De ontwikkeling van het horloge begon in het najaar van 2011, kort na het overlijden van Apple-oprichter Steve Jobs.