1 min

Microsoft heeft de internationale pers een uitnodiging gestuurd voor een evenement tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Vermoedelijk kondigt de softwaregigant hier de Nokia Lumia 830 aan, de uitnodiging lijkt daarop te duiden.

Op de uitnodiging staat de tekst "Ready for More?" vermeld. Daarbij is de O in More vervangen door een cirkel die doet denken aan de cameramodule die we in gelekte foto’s van de Nokia Lumia 830 hebben gezien. Het zou ook kunnen gaan om een opvolger van de Nokia Lumia 1020 (review), maar dat lijkt gezien het gebrek aan lekken minder waarschijnlijk.

De Nokia Lumia 830 is naar verluidt voorzien van een PureView-camera met een resolutie van 13 megapixel. Andere details zijn nog grotendeels onbekend. Op de foto’s is wel te zien dat het toestel een vrij vierkant ontwerp krijgt, mogelijk is de behuizing van metaal gemaakt.

We weten aanzienlijk meer over de Nokia Lumia 730, welke mogelijk eveneens gepresenteerd zal worden tijdens de IFA. Deze smartphone is volgens eerdere geruchten gericht op het maken van selfies dankzij een 5 megapixel-sensor op de voorzijde. Verder heeft deze smartphone een HD-scherm van 4,7 inch, een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en een 6,5 megapixel-camera op de achterzijde.