Tijdens de IFA in Berlijn heeft Richard Yu, CEO van Huawei, aangegeven dat zijn bedrijf een smartwatch met Android Wear zal uitbrengen. Volgens Yu moet de smartwatch van zijn bedrijf mooier worden dan bijvoorbeeld Samsung’s Gear S.

Yu deelt niet veel details over het horloge, maar de bevestiging dat eraan gewerkt wordt is op dit moment al meer dan andere fabrikanten doorgaans kwijt willen. Het horloge van Huawei zal ook pas in 2015 op de markt worden gebracht en zal volgens Yu "innovatief en oogstrelend" zijn.

Het is een beetje de vraag waarom Yu de Samsung Gear S als mikpunt neemt. Hoewel die smartwatch door de meesten wel mooi wordt gevonden, heeft Motorola met de Moto 360 voor de meerderheid toch met afstand de mooiste smartwatch in het aanbod.

De opmerkelijke vergelijking zou desalniettemin ook een aanwijzing kunnen zijn: wellicht werd Huawei aan een horloge dat -net als de Gear S- geheel zelfstandig kan opereren. De Moto 360 vertrouwt op een koppeling met een extern apparaat zoals een smartphone.