Huawei heeft bekendgemaakt op de IFA in Berlijn dat ze de Huawei Watch eindelijk in Europa beschikbaar gaan maken. De Huawei smartwatch is vanaf 23 september te verkrijgen in Nederland en België vanaf 399 euro. De smartwatch werd al in Barcelona tijdens de Mobile World Congress gepresenteerd.

Huawei zet opnieuw in op een premium prijs met de Huawei Watch. De smartphones die Huawei dit jaar presenteert zijn allemaal wat steviger geprijsd dan de modellen van vorig jaar. Het lijkt erop dat Huawei een echt premium brand wil worden.

De Huawei Watch is de eerste smartwatch van het Chinese bedrijf en het ontwerp zit goed in elkaar. De smartwatch heeft veel weg van een klassiek horloge, maar dan met de nodige technische verbeteringen. Aan de binnenkant heeft Huawei gekozen voor een Snapdragon 400-chip van Qualcomm, deze chip is erg populair voor smartwatches en beschikt over een kloksnelheid van 1,2 GHz gecombineerd met 512 MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. De smartwatch draait op Android Wear en kan met zowel Android als iOS werken.

Het scherm van de Huawei Watch is 1,4 inch groot en kan 400 x 400 pixels tonen. Verder is er op de achterzijde nog een hartslagsensor aanwezig. Wij kijken uit naar de mogelijkheid het horloge te kunnen testen, maar 399 euro is wel een fors prijskaartje en de vraag is of iedereen dat er voor over heeft.