2min Devices

Chinese provider lekt specificaties van iPhone 6

Vanavond presenteert Apple de iPhone 6 officieel, maar inmiddels is er via onofficiële paden al het nodige bekend over de nieuwe smartphone. De Chinese telecomprovider China Mobile doet er nog een schepje bovenop, op de website zijn de specificaties van de iPhone 6 van 4,7 inch al terug te vinden. De genoemde specificaties beantwoorden vragen, maar roepen ook weer nieuwe vragen op.

De meeste zaken zullen niet echt verrassen. Zo heeft de iPhone 6 een Apple A8-chipset aan boord, is de schermgrootte 4,7 inch en heeft de primaire camera een resolutie van 8 megapixel, net als bij de iPhone 5S (review) het geval is.

Toch zijn er details die absoluut het vermelden waard zijn. Zo bevat de Apple A8-chipset een quad-core processor, terwijl de Apple A7-chipset het moest doen met twee rekenkernen. De camera op de voorkant krijgt een upgrade van 1,2 naar 2,1 megapixels. Ook zou de smartphone een waterdichte behuizing hebben.

Opvallend is de vermelding van de schermresolutie. Deze bedraagt volgens de vermelding 1134 bij 750 pixels. We hebben deze resolutie al vaker gehoord, maar met 289 pixels per inch zou dit geen Retina-resolutie betreffen. De display zou overigens voorzien zijn van een laag saffierglas ter bescherming, het is onduidelijk of dit voor alle varianten van de iPhone 6 geldt.

Er zouden qua opslagruimte maar liefst vier versies van de kleine iPhone 6 op komst zijn, waarbij de keuze kan worden gemaakt uit 16-, 32-, 64- en 128GB. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren goud, wit en zilver.

Grotere iPhone 6 blijft een vraagteken

De iPhone 6 met een schermgrootte van 4,7 inch gaat volgens China Mobile op 19 september in de verkoop. Een variant met een schermgrootte van 5,5 inch zou ook op komst zijn, maar details rondom de precieze lanceerdatum blijven onbekend.

Bron:G for Games