3min

Tags in dit artikel

, , , , , , , ,

Vanavond trapt Apple om 19:00 af met de grootste aankondigingen van dit jaar. Het staat al vast dat we vanavond de nieuwe iPhone 6 gaan zien, maar mogelijk komt Apple met nog veel meer producten op de proppen. Om helemaal live op de hoogte te blijven kan je de livestream van Apple volgen.

Voor veel Apple-fans is het avondje van sinterklaas Apple eindelijk gekomen. Apple presenteert vanavond zijn nieuwste producten, vast staat dat Apple de iPhone 6 zal presenteren. De nieuwe iPhone 6 heeft waarschijnlijk een scherm van 4,7 inch. Daarnaast komt er mogelijk ook een iPhone 6 met een scherm van 5,5 inch. Verder gaan er hardnekkige geruchten over een eerste wearable, mogelijk een iWatch.

Aangezien Apple gekozen heeft voor een grote locatie gaan er geruchten dat Apple met nog veel meer nieuwe producten zal komen. Het zou kunnen gaan om nieuwe iPads of een nieuwe Apple TV. Het zou echter ook kunnen dat Apple veel aandacht besteedt aan het nieuwe HomeKit- en HealthKit-platform, waaronder ook producten van derden die intensief kunnen samenwerken met deze nieuwe platformen van Apple. Om 19:00 gaat Apple van start en dan zullen we exact weten waar Apple precies mee gaat komen.

Livestream

De livestream van Apple is helaas enorm overbelast en het bekijken van de videostream is zo goed als onmogelijk. Daarom verwijzen we graag door naar onze artikelen:

Apple kondigt iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan

Apple wil de portemonnee vervangen met Apple Pay

Apple presenteert eerste wearable: Apple Watch

Het Apple-evenement wordt via een livestream met de hele wereld gedeeld. Deze livestream is op verschillende manieren te bekijken.

Apple TV

Mensen met een Apple TV kunnen deze aanzetten, er zal dan een nieuw icoon verschijnen voor het eventkanaal. Als je dit icoon niet ziet moet je mogelijk even de software bijwerken of het apparaat opnieuw opstarten.

iPhone, iPad of Mac-computer

Mensen met een iPhone, iPad of Mac-computer kunnen de livestream van Apple zeer eenvoudig bekijken door de Safari-browser op te starten (geen Chrome) en dan naar Apple.com/live te surfen. Daar zal de videostream live te zien zijn.

Windows-computers

Aangezien de Apple-website controleert met wat voor apparaat en browser je de pagina van de livestream bezoekt, is het onmogelijk om deze met een Windows-computer te bekijken. Apple staat alleen toe dat mensen met een Apple-product de livestream kunnen bekijken. Nu zijn er trucjes om je browser te laten communiceren dat deze een Mac-computer is met Safari, maar het kan nog veel makkelijker. Namelijk via de bekende VLC-videospeler, we raden Windows-gebruikers aan VLC Player te downloaden en te installeren.

Vervolgens dien je VLC-player op te starten en kan via het menu "File" of "Bestand" worden gekozen voor "Open Network Stream" of "Netwerk openen", vervolgens moet daar het adres van Apple’s livestream worden ingevuld en kan de videostream worden bekeken. De link is: http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/14pijnadfpvkjnfvpijhabdfvpijbadfv09/m3u8/atv_mvp.m3u8

Via Techzine

Uiteraard volgen wij bij Techzine de livestream op de voet en zullen wij zodra er nieuws is dit direct op de website publiceren. Je kan dus ook rustig achterover gaan zitten en straks al het nieuws op Techzine lezen.

Apple kondigt iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan

Apple wil de portemonnee vervangen met Apple Pay

Apple presenteert eerste wearable: Apple Watch