2min

Apple is begonnen met het versturen van uitnodigingen naar journalisten voor een evenement op 9 september. Dat kan maar een ding betekenen en dat is dat op 9 september de nieuwe iPhone 6 gepresenteerd zal worden. De iPhone 6 verschijnt hoogstwaarschijnlijk in twee formaten en er gaan hardnekkige geruchten dat het bedrijf ook een wearable zal presenteren.

Apple zal op 9 september de iPhone 6 presenteren en het evenement zal ditmaal niet in San Francisco worden gehouden, maar gewoon in Cupertino, waar het bedrijf het hoofdkantoor heeft gevestigd. Apple zal de nieuwe iPhone presenteren in The Flint Center for the Performing Arts. Deze locatie biedt ruimte aan ruim 2000 personen, of Apple ook zoveel mensen gaat uitnodigen is onbekend.

De presentatie vindt wel gewoon in de ochtend plaats, wat in Nederland en België neerkomt op 19:00 in de avond. Of de presentatie ook live te volgen zal zijn is nog onduidelijk, maar wij achten de kans zeer groot dat mensen met een Apple-apparaat de stream via iTunes en de Apple-website kunnen bekijken.

Op basis van alle geruchten verwachten we twee nieuwe iPhones, een iPhone 6 met een 4,7 inch-scherm en een iPhone 6 met een 5,5 inch-scherm. Waarschijnlijk zijn de iPhones voorzien van een scherm met een laag saffierglas, wat nog krasbestendiger moet zijn dan de huidige modellen. Ook de vingerafdruksensor zal wederom aanwezig zijn. Tot op heden is er nog geen indicatie dat de iPhone 5C een vervolg krijgt, maar zeker weten doen we dat uiteraard niet.

Wel gaan er hardnekkige geruchten dat Apple ook een eerste wearable zal presenteren. In iOS 8 zitten een nieuwe HealthKit en HomeKit, de eerste is bedoeld om je gezondheid vast te leggen en de HomeKit is om je huis te automatiseren. Bij beide kits kan een wearable een grote toegevoegde waarde bieden.