Netflix heeft een update uitgebracht voor de iOS- en Android-app van Netflix. In de update is vooral aandacht voor de ondersteuning van de Chromecast en wordt een van de bekende en gevaarlijke functies van Netflix nu ook uitgerold naar de HDMI-dongle van Google. Als een aflevering is afgelopen start op de Chromecast nu ook automatisch de volgende aflevering.

Op de meeste platformen hanteert Netflix deze functionaliteit al jaren, maar nu krijgt ook de Chromecast deze bekende en gevaarlijke functie van Netflix. Veel mensen kijken populaire series als House of Cards en Breaking Bad via Netflix, soms wil je gewoon één aflevering kijken, maar doordat Netflix automatisch de volgende aflevering in start als de huidige is afgelopen, kan het zomaar gebeuren dat je vervolgens een half seizoen zit te kijken.

Op de Chromecast gebeurde dit echter veel minder snel aangezien deze gewoon stopt als een aflevering is afgelopen en er van de gebruiker wordt verwacht dat deze zijn telefoon erbij pakt en de volgende aflevering selecteert om af te spelen. Dat is nu verleden tijd want met de update die het bedrijf momenteel aan het verspreiden is zal ook de Chromecast automatisch de volgende aflevering gaan afspelen. Tenzij je natuurlijk je telefoon erbij pakt om het afspelen te stoppen.

Aangezien series vaak een aflevering laten stoppen op een hoogtepunt zijn veel mensen toch nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat waardoor ze vervolgens blijven kijken. Midden in een aflevering stoppen met kijken is soms ook lastig, Netflix heeft dus min of meer een verslavingsfunctie uitgevonden.