1 min

Google heeft een nieuwe update voor de eigen webbrowser Chrome uitgebracht, waarmee het mogelijk wordt om beeld richting een Chromecast te verzenden. De ondersteuning wordt met versie 51 van Chrome toegevoegd.

Het was al langer mogelijk om content via Chrome naar een Chromecast te versturen, maar dat gebeurde dan middels een extensie voor de browser. Google heeft de ondersteuning nu direct in de browser gebouwd zodat de extensie overbodig wordt en iedereen direct over de functionaliteit beschikt.

De ondersteuning wordt ingevoerd in versie 51 van Chrome, maar het lijkt erop dat de optie nog niet bij iedereen verschijnt, ook al is de nieuwste versie van Chrome geïnstalleerd. Indien de optie wel beschikbaar is, dan vind je deze in het Chrome-menu terug, of door met de rechtermuisknop op een tabblad te drukken.

Voorheen was het mogelijk om handmatig instellingen voor de resolutie, bitrate, kwaliteit en andere zaken aan te passen. Google heeft deze mogelijkheden verwijderd, omdat deze zaken nu automatisch worden aangepast aan de hand van de content en de kwaliteit van de netwerkverbinding.