2min Devices

Gelekte screenshots tonen notificatiecentrum en startmenu Windows 9

Uit screenshots die naar verluidt afkomstig zijn van de preview-versie van Windows 9 kunnen we opmaken hoe het nieuwe notificatiecentrum van het desktopbesturingssysteem eruit zal zien. Ook zien we het terugkerende startmenu, virtuele desktops en nieuwe iconen in de startbalk.

Binnenkort zal Microsoft waarschijnlijk een preview van Windows 9 beschikbaar stellen. De Duitse website Computer Base heeft alvast een vroege versie in handen weten te krijgen en publiceerde tientallen screenshots waarop al vele zaken te zien zijn.

Gelekte screenshots tonen notificatiecentrum en startmenu Windows 9 Gelekte screenshots tonen notificatiecentrum en startmenu Windows 9

Windows 9 krijgt naar verluidt de mogelijkheid om meerdere desktopschermen te tonen, een functie die andere besturingssystemen al lange tijd kennen. In een screenshot is te zien dat er drie bureaubladen zijn aangemaakt en dat er nog meer kunnen worden toegevoegd. In de taakbalk staan direct naast de startknop twee nieuwe iconen, de eerste biedt een zoekfunctie, de functie van de tweede knop is aan de hand van de vormgeving niet geheel duidelijk, maar zou een overzicht van de bureaubladen kunnen geven.

Ook de geruchtmakende komst van een notificatiecentrum -al geïntroduceerd in Windows Phone- is zichtbaar als een simpel wit vierkant in de hoek rechts onderin het scherm. Het centrum is te openen middels een knop links naast de systeemiconen in de taakbalk van Windows. Helaas is niet te zien hoe de notificaties zullen ogen.

Gelekte screenshots tonen notificatiecentrum en startmenu Windows 9 Gelekte screenshots tonen notificatiecentrum en startmenu Windows 9

Het herintredende startmenu maakt ook zijn opwachting in de screenshots. Op de screenshot zien we dat het menu zoals beloofd in tweeën is gedeeld. Aan de linkerzijde staan verschillende applicaties vermeld, de rechterzijde toont de tegels die Microsoft met de Modern UI in Windows 8 introduceerde.

Meer screenshots vind je in de galerij bij dit artikel.

Bron:Computer Base