1 min

Microsoft zal de volgende versie van de Internet Explorer-browser voorzien van een groot grafisch herontwerp, meldt Neowin. Het is echter nog niet duidelijk of de nieuwe browser al beschikbaar zal zijn met de preview van de volgende editie van Windows.

Neowin trapt af met de opmerking dat de interface van de browser platter is. Deze designtrend zien we nu al lange tijdm, Microsoft was zelfs een van de aanjagers hiervan. De recente versies van Internet Explorer waren echter nog niet plat genoeg, blijkbaar.

Verder meldt Neowin dat Internet Explorer 12 oogt als een kruising tussen Google Chrome en Mozilla Firefox. De tabbladen voor afzonderlijke webpagina’s worden helemaal bovenaan de browser geplaatst, in de titelbalk. Ook de adres- en zoekbalk wordt bovenaan de browser geplaatst. Naast deze balk zitten knoppen voor de vorige en volgende pagina en het verversen van de huidige pagina.

Ander groot nieuws op het gebied van functionaliteit is dat de browser vermoedelijk extensies breed zal ondersteunen. Internet Explorer 11 kent ook een mogelijkheid voor extensies, maar dit is lang niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld bij Chrome het geval is.