1 min

Microsoft kiest er mogelijk voor om de naam Internet Explorer niet aan de browser van Windows 10 te hangen. Mary Jo Foley van ZDNet meldt dat gewerkt wordt aan een nieuwe compacte webbrowser die niet de naam Internet Explorer zal dragen.

Volgens Foley, doorgaans een zeer betrouwbare bron als het nieuws over Microsoft betreft, wordt er in thuisplaats Redmond hard gewerkt aan een nieuwe lichtgewicht browser voor Windows 10. Met de codenaam Spartan zou de webbrowser meer ogen en aanvoelen als Chrome en Firefox. De kern van de browser zal echter niet veranderen, Microsoft houdt dus vast aan de eigen webtechnologieën zoals de JavaScript-engine Chakra en de render-engine Trident.

Internet Explorer 11 zal volgens ZDNet wel in Windows 10 worden geïntegreerd, omwille van compatibiliteit met veel software. Als we ZDNet kunnen geloven, zal Microsoft er dus voor kiezen om bij Windows 10 twee webbrowsers mee te leveren. Het volgende evenement rondom Windows 10 staat gepland op 21 januari, de kans is groot dat we daar de eerste contouren van de nieuwe webbrowser zullen zien.

Er wordt al langer beweerd dat Microsoft de merknaam Internet Explorer graag zou laten vallen omdat er veel negatieve energie omheen hangt.