1 min

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het eigen pre-orderrecord is verbroken door de iPhone 6. In de eerste 24 uur zijn -ondanks serverproblemen in de Verenigde Staten- meer dan 4 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus besteld.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn in alle opzichten beter en we zijn blij dat de consument er ook zo over denkt," zegt Tim Cook in een statement. "De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een nieuw record voor Apple gevestigd en we kunnen niet wachten tot onze beste iPhones tot op heden in de handen van de consument zullen belanden."

Apple meldt al direct dat niet alle voorbestelde exemplaren op de dag van lancering kunnen worden uitgeleverd. "Hoewel een groot deel van de voorbestellingen op aanstaande vrijdag worden uitgeleverd, staat ook een deel van de uitleveringen gepland voor eind september en oktober."

Van de iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review) werden in het openingsweekend 9 miljoen exemplaren verkocht. Aangezien er nu al tekorten zijn is het nog de vraag of Apple ook dat record zal verbreken.

In België en Nederland zullen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vanaf 26 september in de winkels belanden.