De merken Karbonn, Micromax en Spice hebben de eerste Android One-toestellen aangekondigd. Android One is een label dat Google in het leven heeft geroepen om goedkope maar degelijke smartphones met Android op de markt te brengen.

De toestellen dragen allemaal een prijskaartje van omgerekend zo’n 80 euro en zijn in India gepresenteerd. Op dit moment is het nog onduidelijk of de Android One-smartphones ook hun opwachting maken in onze regio. Het zou niet gek zijn als dat niet gebeurt, omdat Android One eigenlijk voor opkomende economieën bedacht is.

De smartphones van Karbonn, Micromax en Spice zijn qua specificaties niet erg verschillend. Zo is in alle gevallen een MediaTek-chipset met een quad-core processor op 1,3 GHz aanwezig, alsook een IPS-scherm van 4,5 inch met 480 bij 854 pixels. Ook het werkgeheugen, de opslagruimte en de camera’s zijn met respectievelijk 1- en 4GB en 5 en 2 megapixel identiek.

Android One-toestellen krijgen gedurende twee jaar snel na de vrijgave een update naar de nieuwste Android-versie. Ook kondigde Google nieuwe partners voor Android One aan: Acer, Alcatel Onetouch, ASUS, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo en Qualcomm. Het lijkt er dus op dat we nog veel nieuwe Android One-modellen kunnen verwachten.