Intel heeft tijdens de CES en het Intel Developers Forum (IDF) een soort fruitschaal getoond waarmee het mogelijk is om alle gadgets draadloos op te laden die op dat moment in de schaal liggen. Hoewel het in eerste instantie ging om een concept gaat Intel de schaal nu ook op de markt brengen.

De CEO van Intel, Brian Krzanich heeft laten weten dat hij enorm veel vragen krijgt van gadget-liefhebbers over de draadloze oplaadschaal, voornamelijk wanneer deze te koop zal zijn. De CEO van Intel heeft nu laten weten dat de Smart Charging Bowl nog voor de feestdagen in de Amerikaanse winkels zal liggen. Of de Smart Charging Bowl ook naar Nederland komt is nog onduidelijk.

Het idee voor de Charging Bowl is min of meer geboren uit frustratie voor het elke dag moeten opladen van je smartphone. Een aantal Intel-medewerkers hekelde het feit dat je elke dag weer die kabel in je telefoon moet prikken, toen dat naar voren kwam tijdens een discussie over nieuwe draagbare en mobiele technologie werd er gesproken over hoe dat beter kan. Een vrouwelijk lid van het team liet weten elke dag haar sieraden in een schaal te gooien als ze thuiskomt. Die uitspraak bracht het team ertoe om bij de Wallmart een aantal schalen te gaan kopen en te kijken hoe die konden worden omgebouwd met een draadloze oplaad functionaliteit. Dat bleek vervolgens verrassend goed te werken.

Intel heeft nu een partner gevonden die deze schalen gaat produceren, hierdoor is de Charging Bowl voor de feestdagen in elk geval in de Amerikaanse winkels te krijgen. Intel Nederland heeft nog geen idee of en wanneer de Charging Bowl in Nederland beschikbaar komt, maar het lijkt erop dat dat niet voor de feestdagen zal zijn.