Apple lijkt hard te werken aan een herontwerp van de MacBook Air. De laptop wordt pas medio 2015 verwacht, maar steeds meer details lekken uit. De nieuwe MacBook Air zou voorzien zijn van een nieuw type USB-poorten, omdat de reguliere poorten te veel ruimte zouden innemen. Ook de aansluiting voor de oplader zou aangepast worden.

Voor de nieuwe MacBook Air opteert Apple voor USB Type C-poorten, omdat de reguliere poorten een beperking zouden opleveren bij het ontwerpen van de laptop. De nieuwe MacBook Air zou namelijk zo dun worden, dat de gebruikelijke poort te dik is voor de behuizing.

Het nadeel van deze drift om een dunne laptop te ontwikkelen is natuurlijk dat er een adapter benodigd zal zijn. Waarschijnlijk zal de USB Type C-poort wel binnen enkele jaren ingeburgerd zijn omdat ook andere fabrikanten deze poort op termijn zullen toepassen in hun producten. Het voordeel van deze poort is dat deze Thunderbolt ondersteunt en een omkeerbare aansluiting faciliteert.

Ook moet Apple de MagSafe-aansluiting voor de acculader herontwerpen. Jarenlang hanteerde Apple hetzelfde ontwerp, maar met de introductie van de MacBook Pro met Retina-display werd een herontwerp doorgevoerd om de poort dunner te maken. Enkele jaren later zou dit herontwerp mogelijk ook al niet meer voldoen.

Eerdere geruchten meldden al dat de nieuwe MacBook Air dankzij de zuinige Broadwell-processor van Intel geen ventilator aan boord heeft. Wel beschikt de laptop over een scherm met een Retina-resolutie en dunne randen. Recentelijk werd ook gesteld dat de MacBook Air net als de iPhone in drie verschillende kleuren wordt uitgebracht.