Gisterenavond heeft Apple de tweede bètaversie van iOS 8 uitgebracht. Mensen die de eerste testversie al op hun iDevice hadden staan, kunnen de update direct vanaf het toestel uitvoeren. De bèta brengt voornamelijk bugfixes en een betere stabiliteit. Ook levert Apple voortaan de Podcasts-app standaard mee.

Apple kondigde iOS 8 aan tijdens de WWDC-beurs die begin deze maand plaatsvond. Het is inmiddels twee weken geleden en dan is het doorgaans tijd voor een nieuwe testversie van het besturingssysteem. Precies volgens schema lanceerde Apple dan ook iOS 8 bèta 2.

De tweede bèta bevat voornamelijk kleine uiterlijke wijzigingen en bugfixes. Desondanks zijn veel applicaties van derde partijen nog niet goed bruikbaar, waarschijnlijk moet er niet alleen aan de kant van Apple het nodige gewijzigd worden, maar moeten ontwikkelaars ook aanpassingen doorvoeren om iOS 8 goed te ondersteunen. Daar zijn de bèta’s dan ook voor bedoeld.

De iPad krijgt nu ook de beschikking over het nieuwe QuickType-toetsenbord, dat met de eerste bèta nog niet te gebruiken was op de tablets. Helaas wordt de Nederlandse taal niet ondersteund en hebben we er zodoende niet bijster veel aan.

Een opvallende vernieuwing is dat Apple de eigen Podcasts-app standaard meelevert. Deze app was voorheen in de App Store te downloaden. Gebruikers kunnen zich met deze app abonneren op podcasts en krijgen een melding als een kanaal een nieuwe podcast heeft geplaatst.

iOS 8 wordt in de herfst uitgebracht, vermoedelijk in combinatie met nieuwe hardware. Meer weten over iOS 8? Bekijk dan ons dossier over het nieuwe besturingssysteem.