1 min

Apple heeft noodgedwongen alle apps die gebruik maken van HealthKit terug moet trekken uit de App Store. Er zit een bug in het mobiele besturingssysteem waardoor HealthKit niet god werkt. Apple moet een update ontwikkelen voor iOS 8 om het probleem op te lossen en denkt daar nog tot het einde van de maand voor nodig te hebben.

De lancering van HealthKit binnen iOS 8 is op een mislukking uitgelopen. Veel app-ontwikkelaars hebben moeite gedaan om hun apps op tijd klaar te krijgen voor de lancering van iOS 8 waarmee ook HealthKit beschikbaar is gekomen, maar het is Apple zelf die roet in het eten gooit. Er blijkt een fikse bug in het mobiele besturingssysteem te zitten, hierdoor heeft Apple alle apps die gebruik maken van HealthKit tijdelijk uit de App Store moeten halen.

Het idee achter de HealthKit-app is dat alle losse gezondheids- en fitness-apps die informatie bijhouden over je gezondheid en je sportactiviteiten, deze informatie doorspelen aan de HealthKit-app zodat je in die app alle informatie bij elkaar hebt. Ook kunnen de verschillende sport- en gezondheids-apps hierdoor informatie met elkaar uitwisselen.

De ontwikkelaars van de apps hebben in de meeste gevallen de vorige versie zonder HealthKit-ondersteuning teruggezet in de App Store. Aangezien Apple nog tot het einde van de maand nodig heeft om een update te ontwikkelen is de introductie van HealthKit compleet in het water gevallen.