Er gaan al tijden geruchten over de komst van een Nexus 8-tablet, maar tot op heden heeft Google deze nog steeds niet aangekondigd. Nu is er opnieuw een tablet opgedoken, ditmaal op de website van Google zelf. Op de website van Google I/O staat een onbekende Android-tablet afgebeeld, mogelijk is het de beruchte Nexus 8.

Volgende maand organiseert Google weer de ontwikkelaarsconferentie Google I/O, op de website van dit evenement is een onbekende Android-tablet afgebeeld. Nu zou het kunnen gaan om een zogenaamde stockfoto die voor illustratie van het evenement moet zorgen, maar waarom zou Google daarvoor kiezen en niet voor een Nexus-product? Daarom is de kans ook groot dat het hier gaat om een nog niet aangekondigde Nexus-tablet.

Als we vervolgens kijken naar de geruchten van de afgelopen maanden, dan zou dit weleens de Nexus 8 kunnen zijn. Er gaan al tijden geruchten over een Nexus-tablet met een 8,9 inch scherm die mogelijk door HTC zal worden ontwikkeld. Eerder werd ook LG gelinkt aan een Nexus 8-tablet. Mogelijk krijgt de Nexus 8 een 64-bit processor van Intel.

Als we de tablet nader bestuderen, dan valt op dat de bezels (de rand rond het scherm) nog vrij fors zijn. Verder beschikt de tablet over afgeronde hoeken, de gehele uitstraling doet een beetje denken aan de LG G Pad 8.3 (review). In het dunne randje boven het scherm zit een speaker verwerkt, wat weer doet denken aan de HTC One S (review). Ook lijkt de behuizing wederom gemaakt te zijn van het rubberachtige plastic dat we ook op de Nexus 7 (review) zagen, die werd overigens door Asus geproduceerd.