2min

Apple heeft waarschijnlijk te weinig exemplaren van de iPhone 6s Plus tijdens de lancering, reden hiervoor zouden productieproblemen zijn met het scherm van het toestel. Dat meldt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo en de Apple-website lijkt dit te bevestigen.

Volgens Kuo heeft het Japanse bedrijf Minebea problemen met de productie van de schermverlichting van de iPhone 6s Plus, hierdoor zou een tekort zijn ontstaan waardoor de productie van het nieuwe toestel achterloopt op schema. Apple zou inmiddels hebben ingegrepen door Radiant, de concurrent van Minebea, een order te gunnen voor de productie van de schermverlichting. In het verleden heeft Radian ook de schermverlichting geproduceerd voor de iPad Mini.

Op de Apple-website in de landen waar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus als eerste beschikbaar komen lijkt Apple de uitspraken van Kuo min of meer te bevestigen. Klanten die een pre-order willen plaatsen voor de iPhone 6s kunnen deze gewoon op 25 september verwachten, maar klanten die een iPhone 6s Plus willen bestellen moeten inmiddels rekenen op minimaal zo’n drie weken later. De nieuwe iPhones komen officieel op 25 september beschikbaar in de eerste landen.

Wanneer de iPhones in Nederland en België in de verkoop gaan is vooralsnog niet bekendgemaakt. Normaliter is dat een week na de eerste landen, maar die positie lijken we verloren te hebben. Waarschijnlijk komen de nieuwe iPhones pas ergens in oktober naar de Benelux.

Apple zelf heeft nog niet gereageerd op de berichten van Kuo en het is nog maar de vraag of dat ook wel gaat gebeuren.