In totaal hebben één miljoen mensen zich geregistreerd bij Microsoft om Windows 10 te testen. Hoeveel daarvan Windows 10 ook daadwerkelijk hebben gedownload en geïnstalleerd is nog onduidelijk. Wel laat Microsoft weten dat het 200.000 keer feedback heeft ontvangen van gebruikers over de nieuwe Windows-versie. Deze feedback is door de gebruikers zelf handmatig ingestuurd.

De testversie van Windows 10 kan op basis van het aantal aanmeldingen en de hoeveelheid feedback die Microsoft heeft ontvangen al een succes worden genoemd. Al is het natuurlijk nog wel de vraag hoe bruikbaar alle feedback is en hoe snel Microsoft de feedback inzichtelijk kan maken zodat het kan ook vervolgstappen kan nemen op basis van het ontvangen commentaar.

Hoewel Microsoft alleen het aantal aanmeldingen voor de Windows 10 testversie heeft gemeld en niet het totaal aantal installaties laat het bedrijf wel weten dat 64 procent van de gebruikers Windows 10 echt op een pc heeft geïnstalleerd en de overige 36 procent heeft gekozen voor een virtuele installatie op een virtual machine.

Hoewel Microsoft het niet aanraadt om de testversie van Windows 10 echt in gebruik te namen, heeft een grote groep gebruikers dat wel gedaan. Volgens Microsoft gebruikt 68 procent van de Windows 10-gebruikers meer dan 7 apps per dag. Ongeveer 25 procent zijn echt zware gebruikers met meer dan 26 apps per dag, ongeveer 5 procent gebruikt zelfs meer dan 68 apps per dag.

Microsoft hoopt dat mensen waardevolle feedback blijven insturen zodat het Windows 10 nog beter kan maken. De bedoeling is dat het besturingssysteem in de tweede helft van 2015 zal verschijnen. De belangrijkste wijzigingen in Windows 10 is de terugkeer van het startmenu en meer aandacht voor besturing met muis en toetsenbord. Lees onze review over de testversie van Windows 10 voor meer informatie.