1 min

Het lijkt erop dat de Google Nexus 6 pas op 18 november besteld kan worden door geïnteresseerde Nederlanders. Eigenlijk was het de bedoeling dat bestellingen voor de smartphone vanaf 3 november geplaatst konden worden. Ook de Nexus 9 is uitgesteld, het gaat hierbij om een miniem uitstel.

De Google Nexus 6 zal bij verschillende webwinkels te koop zijn, waarschijnlijk bedraagt de adviesprijs 569 euro voor de variant met 32GB, een versie met 64GB zal vermoedelijk 649 euro kosten. In de Verenigde Staten werden de pre-orders voor het toestel vannacht geopend in Google Play, waarna de phablet al snel uitverkocht was.

Hoewel de pre-orders in verschillende winkels dus op 18 november geopend worden, is het nog geheel onduidelijk wanneer de phablets ook daadwerkelijk uitgeleverd worden. Waarom Google en fabrikant Motorola de lancering hebben uitgesteld is niet duidelijk.

Google’s Nexus 6 is voorzien van een scherm met een grootte van 5,96 inch, waarop een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels wordt getoond. Het rekenwerk wordt verricht door de Qualcomm Snapdragon 805-chipset. De 13 megapixel-camera is voorzien van een optische stabilisator en de accu heeft een capaciteit van 3200 mAh. Natuurlijk voorziet Google de phablet van de nieuwste versie van Android, het gaat om Android 5.0 Lollipop.

Nexus 9

Tezamen met de Nexus 6 presenteerde Google met de Nexus 9 ook een nieuwe tablet. Deze zou eveneens vanaf 3 november vooruitbesteld kunnen worden, dit is echter opgeschoven naar 5 november.