2min

Inmiddels hebben we al meerdere malen geschreven over de komst van nieuwe Nexus-toestellen, Google heeft momenteel twee toestellen in ontwikkeling, een nieuwe Nexus 5 en een nieuwe Nexus 6. De laatstgenoemde komt bij Huawei vandaan en volgens importdocumenten krijgt de nieuwe Nexus 6 een 5,5 inch scherm en een adviesprijs van 640 dollar.

Nexus-toestellen zijn in veel gevallen gebaseerd op bestaande toestellen van een fabrikant, maar dan met enkele aanpassingen. In het geval van de Nexus 6 lijkt het toestel gebaseerd te gaan worden op de Huawei Mate S, de nieuwe phablet van Huawei.

Dat toestel beschikt echter over een 5,5 inch-scherm en volgens importdocumenten uit China krijgt de Nexus 6 ook een 5,5 inch scherm. Daarmee lijkt de Nexus 6 nog wel een phablet te worden maar wel een veel kleinere dan zijn voorganger, die beschikte namelijk over een 6 inch scherm. De verkoop van de eerste Nexus 6 is flink tegengevallen en dat had mede te maken met het formaat, maar ook met de adviesprijs.

De nieuwe Nexus 6 krijgt een adviesprijs van 640 dollar en zal daarmee opnieuw een stuk duurder worden dan de Nexus 5. Google zet met de Nexus 6 dus wel een stuk hoger in als bij de Nexus 5. Grote vraag is vooralsnog welke chipset en schermresolutie het toestel zal krijgen. Al wijzen de meeste berichten op een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en een Snapdragon 810-chip. De schermresolutie is iets waar Huawei zich ongetwijfeld tegen zal verzetten, het bedrijf is van mening dat een dergelijke hoge schermresolutie geen meerwaarde biedt omdat de pixels niet met het blote oog zijn te onderscheiden.

De Qualcomm Snapdragon 810-chip is ook omstreden omdat die last heeft van oververhitting en dat ten kosten gaat van de prestaties. Eind september zal Google de nieuwe Nexus-toestellen waarschijnlijk gaan presenteren.