1 min

Fitbit komt met drie nieuwe smartwatches, zo blijkt uit persmateriaal dat The Verge heeft bemachtigd. De Fitbit Charge en Charge HR lijken de opvolgers van de Fitbit Force en blijven grotendeels gelijk aan dat horloge. De Fitbit Surge is speciaal op fanatiekelingen gericht.

Volgens Fitbit is de Surge zijn tijd en concurrentie ver vooruit, het bedrijf noemt het horloge dan ook geen smartwatch, maar een superwatch. Het horloge moet in de Verenigde Staten 249 dollar kosten en is voorzien van een ingebouwde GPS-module. Dat is niet uniek, de Sony SmartWatch 3 heeft het ook, maar het is zeker niet gebruikelijk.

Ook heeft de Surge de mogelijkheid om de hartslag te monitoren en in realtime te voorzien in fitnessdata voor verschillende activiteiten. Zo krijgt de gebruikers bijvoorbeeld informatie over de afstand, snelheid, hoogteverschillen, intensiteit van de hartslag, enzovoorts.

Fitbit heeft de Surge echter niet alleen voor activiteiten ontwikkeld, maar hoopt dat deze ook in het dagelijks leven gedragen zal worden. Daarom wordt bijvoorbeeld ook bijgehouden hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel trappen je hebt beklommen en hoeveel calorieën verbrand zijn. De Surge kan ook gebruikt worden om slaappatronen te monitoren, om de drager rustig te wekken met een trilmotor.

Tot op zekere hoogte kan de gebruiker ook notificaties vanuit een gekoppelde smartphone ontvangen, maar dat is beperkt tot informatie over gesprekken en berichten.