2min

Fitbit heeft een nieuwe smartwatch aangekondigd, al noemt het merk het zelf een superwatch. De Fitbit Surge is gericht op actievelingen. Fitbit lanceert ook de Charge en Charge HR, welke gezien kunnen worden als een update voor de geflopte Force.

De Fitbit Charge en Charge HR zijn de opvolger van de Force, welke uit de handel werd gehaald omdat deze huidklachten zou veroorzaken. Deze horloges zijn vrij simpel, ze leggen het aantal gezette stappen vast en weten hoeveel trappen je op bent gelopen. Draag je het horloge in bed, dan kan ook je slaappatroon worden vastgelegd. De Charge HR heeft ook de mogelijkheid om gedurende de dag de hartslag van de gebruiker te meten. De Charge kan zeven dagen vooruit op één lading, de Charge HR twee dagen minder.

Met de Fitbit Surge wil het merk gebruikers de kans geven om een uitgebreid overzicht van hun gezondheid te krijgen. Het horloge ondersteunt dezelfde zaken als de Charge HR, maar bevat ook een GPS-sensor zodat fitness-activiteiten vastgelegd kunnen worden zonder smartphone. Dankzij een touchscreen kan bijvoorbeeld muziek worden aangestuurd, of berichten worden gelezen. Net als de Charge kan de Surge zeven dagen op een acculading vooruit.

De Fitbit Charge heeft in de Verenigde Staten een adviesprijs van 129 dollar en komt in november op de markt. De Charge HR kost 149 dollar, de Surge verwisselt voor 249 dollar van eigenaar.