Sony heeft Christian Bale gestrikt voor de rol van Steve Jobs in de verfilming van de officiële biografie van de iconische mede-oprichter van Apple. De film Jobs zal zich voornamelijk richten op de gebeurtenissen voor, tijdens en na drie belangrijke keynotes van Jobs.

Steve Jobs is inmiddels meer dan drie jaar geleden overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De mede-oprichter van Apple stond bekend om zijn excentrieke karakter en wordt door velen gezien als één van de grootste visionairs van zijn tijd. Jobs stond aan de wieg van uiterst succesvolle productreeksen zoals de Mac, iPod, iPhone en iPad.

Vlak na Jobs’ overleden werd een officiële biografie over zijn leven gepubliceerd. De biografie, geschreven door Walter Isaacson, wordt verfilmd door Sony, mede-oprichter Steve Wozniak is bij het proces betrokken. Nu is duidelijk dat Sony met Christian Bale een grote naam voor de rol van Jobs heeft gecontracteerd. Bale staat het meest bekend om zijn hoofdrol als Bruce Wayne en alter-ego Batman in de laatste drie Batman-films.

Scriptschrijver Aaron Sorkin was in het verleden onder andere verantwoordelijk voor de film The Social Network over Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. The Social Network werd winnaar van een Oscar voor beste scenario, beste filmmuziek en beste montage.

De film Jobs wordt geen chronologische verfilming van het leven van Steve Jobs, maar zal enkele hoogtepunten eruit pikken. Het gaat om drie cruciale keynotes van Apple’s voormalige CEO.