1 min

De eerste grote update voor Android Wear is een feit. Het platform voor wearables krijgt ondersteuning voor GPS-modules en lokale opslag van muziekbestanden, waardoor de horloges zelfstandiger kunnen worden. De eerste Android Wear-smartwatch met een GPS-sensor is al in september getoond door Sony.

Dankzij de eerste grote update voor Android Wear worden de horloges een stuk geschikter voor actievelingen die bijvoorbeeld fietsen, hardlopen of wandelen. Zij kunnen details over hun snelheid en route voortaan zonder hun smartphone vastleggen, door zich te wenden tot hun Android Wear-horloge. Muziek kan tijdens de sessie beluisterd worden middels een via Bluetooth gekoppelde headset.

Wat dit overigens met de accuduur van het horloge zal doen is nog zeer de vraag, maar dat de mogelijkheid er nu is, is al een stap voorwaarts. Smartphones zijn doorgaans immers wat onhandig om bij je te moeten dragen tijdens activiteiten.

De Sony SmartWatch 3 is vooralsnog de enige Android Wear-smartwatch met een GPS-module aan boord. Door de vrijgave van deze update zal dat horloge weldra in de verkoop gaan.