Het .apk-bestand voor de Android-versie van Flipboard is vroegtijdig uitgelekt. Dit zal tot grote ergernis van Samsung zijn, de applicatie was namelijk exclusief bedoeld voor het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, de Samsung Galaxy S III.

Toen de Galaxy S III vorige week met veel poeha werd aangekondigd door Samsung beloofde de fabrikant ons meerdere dingen. Eén van deze dingen was de applicatie Flipboard. Deze applicatie is erg populair op het iOS-platform van Apple en zou exclusief op de Galaxy S III uitkomen. Het komt vaker voor dat een applicatie overspringt naar een ander platform om ook daar haar winst te beproeven. Echter komt het niet vaak voor dat de makers er voor kiezen om de applicatie voor enkel één specifiek model uit te brengen. Dit is dus wel het geval bij Flipboard. Echter lijkt daarbij nu roet in het eten te zijn gegooid.

Google liet weten dat de applicatie niet in de Play Store zou verschijnen voor andere modellen dan de Galaxy S III. Maar slechts een week na deze aankondigingen zijn deze plannen bruut verstoord. Het .apk-bestand voor de applicatie is namelijk uitgelekt. Een .apk-bestand kan gezien worden als de cd-rom waarmee je een programma op je computer installeert, maar dan op een Android-toestel.

Wanneer je dus over dit bestand beschikt kan je de applicatie in principe op een Android-smartphone installeren. Op forums als XDA-Developers blijken enkele knappe koppen te zitten die het mogelijk maken om de applicatie te draaien op andere toestellen. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de ondersteuning voor de applicatie flink wordt uitgebreid.

Met de applicatie heb je een centrale plek voor al je sociale media. Diensten als Twitter, Facebook, LinkedIn en RSS-feeds kunnen gesynchroniseerd worden met de applicatie. Vervolgens worden alle laatste nieuwtjes overzichtelijk gepresenteerd aan de gebruiker.