1 min

Samsung komt in de toekomst mogelijk met een nieuwe versie van Android-skin TouchWiz waarbij het mogelijk is om een visueel thema te kiezen. Het zou voor het eerst zijn dat Samsung de gebruiker deze mogelijkheid biedt.

Verschillende Android-fabrikanten zoals HTC, Huawei, LG en Sony bieden tot op zekere hoogte de mogelijkheid om Android in visueel opzicht aan te passen met behulp van een thema. Van de grote fabrikanten is Samsung dus vrijwel de enige partij die zich vooralsnog afzijdig houdt.

Een nieuwe versie van TouchWiz zal daar mogelijk verandering in brengen, als we de Italiaanse website HDBlog kunnen geloven. Op een foto is vermoedelijk een Samsung Galaxy A3 of Galaxy A5 te zien, waarop de mogelijkheid bestaat om uit vijf visuele thema’s te kiezen. Op het eerste oog lijkt er geen mogelijkheid te zijn om extra thema’s te installeren zoals bij Huawei en LG mogelijk is.

Door een ander thema in te stellen zouden zaken als iconen, achtergronden, kleurenschema’s en geluiden in één klap aangepast kunnen worden. Mogelijk levert Samsung deze optie in combinatie met de update naar Android 5.0 Lollipop, waarop veel toestellen nog wachten.