Er is een serie nieuwe foto’s van de Microsoft Lumia 1030 uitgelekt. Op de foto’s zien we nieuwe details van het toestel, ook wordt er op sommige afbeeldingen een iPhone 6 naast gehouden om een idee van de grootte te krijgen. Het is echter onduidelijk of Microsoft dit toestel wel op de markt zal brengen.

Er wordt in het geruchtencircuit gemeld dat de smartphone van de foto’s niet meer in ontwikkeling is en dus ook niet zal worden uitgebracht. Het is onduidelijk of dat ook echt zo is, dat zullen we moeten afwachten. Uit de foto’s kunnen we wel verschillende zaken opmaken, zoals dat er een Full HD-scherm op deze Lumia 1030 zit.

Ook is duidelijk dat de smartphone over 2GB aan werkgeheugen beschikt, alsook 32GB lokale opslagruimte en de mogelijkheid om een microSD-kaartje in de behuizing te steken. Het is niet duidelijk welke chipset Microsoft gebruikt, het zou wel gaan om een Snapdragon-chipset met ondersteuning voor 4G-netwerken.

Uit de eerdere foto’s konden we al opmaken dat de Lumia 1030 geen Xenon-flitser zou hebben, dat blijkt ook uit deze nieuwe reeks. In plaats van zo’n krachtige flitser moet de Lumia 1030 het doen met een dubbele LED-flitser. Op sommige foto’s is ook de iPhone 6 (review) te zien, waardoor we een idee krijgen van de grootte van de Lumia 1030. De smartphone is een stukje hoger, breder en dikker dan Apple’s vlaggenschip.