Samsung heeft tegenover de website Android Planet de prijzen van de Galaxy A3 en Galaxy A5 bekendgemaakt. De toestellen moeten respectievelijk 310 en 410 euro kosten en staan nog altijd op de planning voor een lancering in het eerste kwartaal van 2015.

De Galaxy A3 en Galaxy A5 zijn voor Samsung bijzondere smartphones, het zijn namelijk de eerste Galaxy-toestellen met een behuizing die volledig van metaal is gemaakt. Met een behuizing van respectievelijk 6,9 en 6,7 millimeter zijn de Galaxy A3 en Galaxy A5 niet bepaald dik.

De fabricage van die behuizing kost Samsung naar verluidt wel de nodige moeite, waardoor de lancering van de smartphones nog niet op rolletjes loopt. In Nederland worden de toestellen in het eerste kwartaal van 2015 verwacht.

Samsung voorziet de Galaxy A3 van een Super AMOLED-scherm van 4,5 inch, waarop 540 bij 960 pixels worden getoond. Het toestel beschikt over een Qualcomm Snapdragon 410-chipset en ondersteunt ook 4G-netwerken. De chipset bestaat onder andere uit een quad-core processor die op 1,2 GHz tikt. Ook is er 1GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en ondersteuning voor een microSD-kaartje. De camera’s schieten foto’s in 8 en 5 megapixel.

De Galaxy A5 is met een scherm van 5 inch een tandje groter, de resolutie is met 720 bij 1280 ook een stuk beter. Dit toestel is voorzien van dezelfde chipset en opslagruimte, maar heeft wel 2GB werkgeheugen. De achterste camera schiet foto’s in 13 megapixel.

Lees ook de recensie van de Samsung Galaxy Alpha; Samsung’s eerste metalen smartphone.